ROLD SKOVS VENNER
  


  

30 ÅRS JUBILÆUMSTUR TIL RHINEN- RÜDESHEIM   9. - 14.   AUGUST 2017

          Som en markering af 30 års dagen for foreningens start blev medlemmerne tilbudt at komme med på en spændende
          udenlanstur. Turen var arrangeret i samarbejde med NILLES REJSER.


  

Klik og læs turprogrammet

Billeder fra turen


Om turen fortælles:

Rold Skovs Venner på tur til Rhinen i flammer
Med Rold Skovs Venner på tur til Tyskland     


Første dag – onsdag den 9. august 2017:
Hvilken besynderlig dag! Det regner ikke, og det tegner godt for Rold Skovs Venner, der skal på tur til Rhinen i flammer i anledning af foreningens 30-års jubilæum. Det har ellers regnet stort set hele sommeren. Med mødesteder i Aalborg, Støvring og Haverslev går det med Nilles Busrejser sydpå. Fru formandinden Bodil havde investeret i dejlige friskbagte rundstykker og dertil kaffe, ost og marmelade – og selvfølgelig også en lille én. Det var en god begyndelse til en lang bustur, der endte 14 timer senere på Hotel Zwei Mohren (to negre) i Assmannshausen ved Lorelei, hvor deltagerne blev trakteret med dagens fjerde måltid. Hotel Zwei Mohren ligger lige ud til Rhinen, og værtinden var dansktalende.

Anden dag – torsdag den 10. august 2017:
Rold Skovs Venner stod selv for arrangementet denne dag, og sommeren var vendt tilbage og var, som der er karakteristisk for den: Det regnede hele dagen. Vor tyske guide var Frau Schlimmermann, men hun ville meget hellere kaldes Gabrielle. Vi tog liften op til toppen af Helvedesbjerget (Höllenberg), og der skete det meget triste, at en af vennerne kom alvorligt til skade, og kom på hospitalet med efterfølgende operation i Danmark. Der var megen medfølelse fra alle deltagerne. Gabrielle tog os med på tur i skoven, og gav os en indføring i tyskernes forvaltning af denne. Livstræsprojektet, som man arbejder på i Danmark, var netop blevet færdiggjort i Tyskland. Via en anden lift kom vi ned til Rüdesheim, og der blev gjort meget ud af, at selveste "kongen", Elvis, i 1962 havde gjort brug af liften, og af hensyn til fremtidige turister bør det nævnes, at det var skilift nr. 76, som han sad i. Det er da vigtigt, ikke? Efter frokost sejlede vi ad Rhinen fra Rüdesheim til Assmannshausen, hvor vi gik direkte til vinsmagning af de berømte vine fra Assmannshausen på Alte Bauernschenke, som var det ældste vinhus i området. Tysk vin steg i agtelse for mange af os. I øvrigt kommer en af Tysklands allermest berømte vine fra Assmannshausen. Det er "den røde Assmannshaüser", der er en mousserende rødvin. Huskede vi at nævne, at det regnede hele dagen …?

Tredje dag – fredag den 11. august 2017:
Dagen startede med en bustur langs Rhinen – Europas længste flod, hvor næsten hver eneste klippetop er prydet med en borg eller en borgruin, og hvor lange lavstammede skibe transporterer varer op eller ned ad floden. Vi skulle selvfølgelig op på den berømte klippe Lorelei, men den var ved at blive restaureret, så det blev ikke til noget. En af deltagerne spurgte muntert: "Hvordan kan man restaurere en klippe?" Og det var et godt spørgsmål. Så gik turen nordpå til Koblenz og Deutsches Eck (det tyske hjørne), hvor de to store floder Rhinen og Mosel mødes, men desværre var der også byggerod her. Huskede vi at nævne, at det regnede hele dagen …? Men Rold Skovs Venner er rutinerede udi naturen, og humøret var højt.

Fjerde dag – lørdag den 12. august 2017:
Formiddagen var fri, hvilket gjorde, at de fleste af deltagerne gik sig en tur i regnslag eller med paraply, thi det regnede! Andre tog bussen op på bjerget til klosteret Sankt Hildegard – et meget stort kloster med en kæmpe kirke, hvor vi i et kvarters tid hørte nonnerne istemme smukke prægregorianske sange. Det havde været en strabadserende tur for dem, der gik, og fru formandinden kunne bekendtgøre, at hun havde gået 12 kilometer den dag – mest op ad, syntes hun. Så kom det, der var den store oplevelse, nemlig Rhinen i flammer. En gang om året har man dette skue, hvor slotte, ruiner, bygninger – ja, byerne er oplyste, og hvor der er bål alle steder og fyrværkeri i stort format. En lang sejltur, hvor maden desværre ikke var den store oplevelse, men det var alt det, der foregik langs floden. Det var en lang og spændende sejltur, der først sluttede hen på natten – halv tre var det sengetid.

Femte dag – søndag den 13. august 2017:
Og så gik det helt galt! Vejrliget kom i konflikt med sig selv, thi solen skinnede ned gennem Rhindalen, så smukt, så smukt. Planen var, at vi skulle til Heidelberg, men det blev der lavet om på grund af loven om køretider. I stedet gik vi i samlet flok op over bjerget ved Assmannshausen og ad bjergstier til Rüdesheim. På vejen hold ægteparret Tommy og Hanne diverse indlæg om den flora, som vi så på turen. Det blev en rigtig vandretur, som vi kender den i Rold Skovs Venner. Vi sluttede i den botaniske have, hvor vi blandt andet beundrede en kæmpe sortpoppel. Herefter kunne man frit vælge mellem at komme hjem til hotellet pr. gåben, båd eller tog. Det var sidste aften, og i det dejlige vejr, tænk helt uden regn, sad vi ude i hotellets Biergarten og spiste. En af tjenerne spillede på trompet, vi sang Loreleisangen, og det hele afsluttedes med, at vi fik den berømte Rüdesheimerkaffe, der flamberes. Med de tilstedeværende damer var det Wein, Weib og Gesang. Vi glemte vist at skrive, at solen skinnede hele dagen …!

Sjette dag – mandag den 14. august 2017:
Morgenmad og så tidligt af sted fra Hotel Zwei Mohren på den lange tur mod Danmark. Da vi var nær grænsen, stoppede vi op til et hurtigt måltid mad og lidt indkøb hos Otto Duborg i Harrislee, inden turen fortsatte til Haverslev, Støvring og Aalborg, hvortil bussen ankom ved midnatstimen.

Vel havde der været megen regn, men det havde alligevel været en dejlig tur …!